فصل تکثیر ماهیان گرمابی در خوزستان آغاز شد

مديركل شيلات خوزستان از شروع فصل تكثير ماهيان گرمابي در مراكز تكثير و بازسازي ذخاير آبزيان استان خبر داد.

به گزارش شیلات نیوز، دکتر مرتضی سوری در گفت وگوی رسانه‌ای اظهار داشت: مطابق برنامه ریزی سالانه و به منظور بهسازی و بازسازی ﺫﺧﺎﯾﺮﺁﺑﺰﯾﺎﻥ منابع آبی استان، تکثیر ماهیان گرمابی (ماهیان بومی و کپورماهیان) در دو مرکز فعال بخش دولتی استان از جمله مرکز بازسازی ذخایر ماهیان بومی سوسنگرد و مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان بومی و گرمابی شهید ملکی اهواز شروع شده است.

با اشاره به انواع ماهیان گرمابی پرورشی در این مراکز گفت: تکثیر چهار گونه بچه ماهی گرمابی از نوع کپور، آمور، فیتوفاگ و بیگ هد و همچنین ماهیان گرمابی بومی شامل گونه‌های بنی، شیربت، گطان، برزم و عنزه به صورت مصنوعی و با استفاده از بیوتکنیک‌های بومی و همچنین هورمون‌های سنتتیک شرکت‌های دانش بنیان داخلی و توسط کارشناسان مجرب ایرانی در حال انجام است.

مدیرکل شیلات خوزستان ادامه داد: پس از طی دوره مشخص و رسیدن بچه ماهی‌ها به وزن مطلوب، در منابع آب‌های داخلی استان اعم تالابها، رودخانه‌ها و آب بندان‌ها و مناطق مستعد و شناسایی شده رها سازی می‌شود.

سوری گفت: پارسال ۱۲ میلیون قطعه بچه ماهی تولید شد که به منظور رهاسازی در منابع آب‌های داخلی و تأمین تقاضای بچه ماهی مزارع پرورش ماهیان گرمابی استان مورد استفاده قرار گرفت.

وی در ادامه افزود: در سال جاری تکثیر و تولید ۶۰ میلیون قطعه لارو پیش‌بینی می‌شود و با توجه به شرایط دمایی، فعالیت تکثیر ماهیان مذکور تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

استان خوزستان رتبه نخست تولید ماهیان گرمابی در کشور را دارد.